Rufea acull la Flama del Canigó 2012

diumenge, 17 de juny del 2012


L’Associació cultural Flama del Canigó, formada per 36 entitats i organitzacions, culturals, socials, veïnals de la ciutat de Lleida, continua treballant per fer arribar la Flama del Canigó a la plana de ponent i Lleida.

El centre excursionista de Lleida, sortirà de la ciutat el proper dia 22 de juny per pujar al peu del Canigó, el dia 23 membres del club ciclista terraferma i del Grup cultural Garrigues, esperaran la flama a la població de Puigcerdà per iniciar el recorregut fins a baixar a les terres de ponent i la mateixa ciutat de Lleida.

Es preveu l’arribada a Lleida sobre les 20 h del vespre, a l’ajuntament de Lleida, que serà rebuda pel president de l’entitat –Enric Figueres- que l’entregarà als responsables del govern municipal de la ciutat oficialment. Després la caravana continuarà fins a la partida de RUFEA que aquest any serà l’encarregat de poder entregar la flama a tots els barris, entitats i partides de l’horta de Lleida, així com a les poblacions de l’entorn de la ciutat.

La partida de RUFEA rebrà la Flama del Canigó, amb actes culturals, música, cucanyes, una xocolatada popular al poliesportiu de l’associació veïnal de la partida, així com el foc, música i animació, que activament amb l’associació veïnal organitzaran els actes de rebuda, fins a les 20.30 h aproximadament.

Amb l’arribada de la flama a RUFEA el president de l’associació Flama del Canigó – Enric Figueres- explicarà als assistents tot el circuit del foc fins arribar a Lleida i donarà pas a la lectura del Manifest, que anirà a càrrec de  –PAQUITA SEGURA ROURE- activista cultural i veïnal de Rufea, el manifest 2012 ha estat realitzat per tot Catalunya per JOSEFINA ROMA
antropòloga i professora de la Universitat de Barcelona.

Destacar que l’exposició “15 anys de Flama del Canigó a Lleida i comarques” que l’associació Flama del Canigó va presentar el passat any a la biblioteca pública de Lleida, restarà oberta durant tot el mes de Juny al local social de l’associació de veïns de RUFEA. Aquesta exposició que mostra tot el trajecte de la Flama des de el peu del Canigó fins a Lleida, continuarà de forma itinerant per tota la ciutat i per totes les entitats, barris i poblacions que ho sol·licitin.

Per acabar fer una crida a tots els barris de la ciutat, entitats i partides a venir a buscar el foc –flama del Canigó-  a la partida ARCS DE RUFEA el proper dimecres 23 de juny, a les 20.15 h del vespre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada